[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/08\/glas-javnosti-kljucna-1.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/08\/100x73\/glas-javnosti-kljucna-1.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/08\/glas-javnosti-kljucna-1.png","size":"165.93","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Glas javnosti

Čitaj. Gledaj. Reaguj. Ako ne reagujete, onda ...

ŠTA VAM SMETA?!

Nemate adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

Ne možete ostvariti svoja prava.

Muči vas neka nepravda.

(Ne)rad intitucija i političara.

IMATE PROBLEM?

Niz je primjera kroz istoriju kad su obični ljudi ili pojedinci digli svoj glas i na nenasilan način pokušali da se izbore za određena prava. 

Ako ne reagujete zasigurno se za ta prava nećete ni izboriti!

Šta je javnost?

Prema Hrvatskome enciklopedijskom rječniku pojam javnost ima značenje: “Ukupnost obaviještenih i upućenih koji oblikuju opće mišljenje; javno mnijenje”.

Jasno je da nisu svi zainteresirani za sve, no postoje teme koje bi trebale interesirati sve ili bar većinu građana, jer se radi o sudbini svih ili većine građana, kao što su, na primjer, teme neisplaćivanja plaća za obavljeni rad, diskriminacija po bilo kojoj osnovi, nedostupnost informacijama i istupanje u javnosti, obrazovni sustav, porezni sustav i njihove promjene, izborni sustav i funkcioniranje političkog i upravnog sektora na svim razinama odlučivanja te još nekoliko sličnih slučajeva.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!