[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/20\/coronavirus.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/20\/100x73\/coronavirus.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/20\/coronavirus.jpg","size":"40.20","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Broj zaraženih koronavirusom u Srbiji porastao na 118

U Republici Srbiji registrovano je još 15 osoba koje su zaražene koronavirusom, tako da je ukupno 118 potvrđenih slučajeva covid - 19.

Od posljednjeg sinoćnjeg izvještaja testirani su uzorci 39 osoba, od kojih je 15 pozitivno i 24 negativno na novi koronavirus, objavilo je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije na internetskoj stranici covid19.rs. 

Od 15 potvrđenih slučajeva, njih pet je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog općeg stanja, dok njih deset ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnoj izolaciji.

U Srbiji je do sada testirano ukupno 545 osoba koje su ispunjavale kriterije definicije slučaja.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!