[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/08\/xb.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/08\/100x73\/xb.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/08\/xb.jpg","size":"61.97","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Borusija je u finalu Lige šampiona

Kakav podvig tima koji predvodi 41-godišnji njemački stručnjak, hrvatsko-bosanskog porijekla, Edin Terzić.

U suzama je trener "milionera", u suzama su fudbaleri i navijači, koji zajedno slave ispod tribine na Parku prinčeva.

Ko je ovo očekivao? Borusija je bila najveći autsajder uoči mečeva četvrtfinala, svako od sedam timova na žrijebu priželjkivao je "milionere".

Nije uspio Atletiko Madrid, nije sada ni Pari Sen Žermen, čiji fudbaleri neutješni stoje na centru terena. Kakvu su samo priliku propustili.

Hrabra, snažna, kompaktna njemačka ekipa zasluženo je u finalu, zaslužila je i sreću - čak šest puta u dvomeču polufinala tresao se okvir njihovog gola.Nevjerovatno je da Pari Sen Žermen, predvođen Kilijanom Mbapeom, nije postigao ni gol za 180 minuta.Njemačko finale na Vembliju - baš kao 2013. godine, takođe na hramu fudbala, kada je Bajern pobijedio Borusiju 2:1, ili će Real protiv "milionera" juriti 15. evropsku zvjezdicu.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!