[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/17\/ha.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/17\/100x73\/ha.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/17\/ha.jpg","size":"385.15","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Bayern je zbog ljutog Neuera održao obećanje Brace o novom golmanu

Manuel Neuer, legendarni golman i kapiten Bayerna, neumoljivo je gnjevio prema klubu, posebno prema sportskom direktoru Hasanu Braci Salihamidžiću, i to se isplatilo.

Našao je zamjenu Bayerna Nouera u novom Neueru

Za dva mjeseca, Neuer ima 34 godine, a u Bayernu je već osam i pol godina. Zato ga je klub pronašao kao zamjena, isto mjesto gdje je doveo Neuera u ljeto 2011. godine. U ljeto iz Schalkea u Bayern dolazi Alexander Nübel, golman koji je 11 godina mlađi od Nouera.

"Ne dam mu nikakve igre!"

Tokom pauze za šampionat, Salihamidžić je pozvao Nojera na intervju kako bi mu predstavio plan kluba za narednu sezonu. Prema njegovim riječima, Nouer bi do ljeta trebao pripremiti svog nasljednika ostavljajući ga sa 15 utakmica tokom sezone. Nouer je to odlučno negirao i odgovorio da nikome neće dozvoliti da igra nikakve utakmice i da želi igrati sve utakmice sljedeće sezone, uključujući i prijateljske utakmice.

"Zašto Bayern donosi novog golmana, kada ima mene i odličnog beka?"

Nova godina nije ublažila Nouera. Sa zimskih priprema u Dohi poslao je oštre poruke: "Nübel je dobar golman, ali već imamo vrlo dobrog vratara. Sven Ulreich je uvijek obavljao vrlo dobar posao mene mijenjajući."

Što se tiče pooštravanja konkurencije na ljeto, Neuer kaže: "Uopće me ne zanima dolazak novog golmana, ali moram istaći da nisam rezervista u ovom klubu, već golman i uvijek se želim braniti. Ako sam u tome spriječen, mislim da je prva prilika trebalo bi dobiti Ulreicha. " 

Poslao je oštru poruku Braci

Neuer će zahtijevati da se u njegovom novom ugovoru kaže da je on prvi golman: "Naravno da ću postaviti neke preduvjete da ćemo uopće pregovarati o novom ugovoru. odstupiti i možeš zamisliti. "

Poslao je poruku Salihamidiću, iako je nije imenovao: "Kad se održi sastanak zatvorenih vrata, ništa ne bi trebalo procuriti u javnost. Zato se to zove" sastanak sa četiri oka ". Ja kao jedan od dva učesnika tog sastanka, nisam nikome ništa ne recite, a ostale neka rade kako hoće ".

Bayern, nakon Neuerovog žestokog poziva, poštuje Bracovo obećanje i stoji iza legendarnog golmana

Čini se da će na kraju biti onako kako je Neuer to želio jer Bild, koji je otkrio detalje sastanka golmana i direktora, sada ima novi ekskluziv.

Nakon što je Neuer gorko odbio omogućiti Nübelu da igra barem par utakmica godišnje, uprava Bayerna stala je iza golmana kluba i odbila dati Nübelu pismenu garanciju da će braniti određeni broj mečeva. Isti izvor navodi da je Salihamidžić usmeno na pregovorima o Nübelu pružao osam do deset utakmica godišnje.To obećanje više ne važi.   

                                                                                                                                                                                                                                   izvor; index.hr

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!