[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/20\/balet-beograd.gif","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/20\/100x73\/balet-beograd.gif","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/20\/balet-beograd.gif","size":"99.78","dimensions":{"width":750,"height":450}}]
Život / Kultura

Audicija za Balet NP Sarajevo u Beogradu

 Institut za umetničku igru Beograd u saradnji s Narodnim pozorištem iz Sarajeva organizuje audiciju za prijem muških članova ansambla Baleta Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Audicija će biti održana 30. oktobra s početkom u 11.00 sati u Novoj sali Instituta za umetničku igru u Beogradu, navodi se.

Narodno pozorište Sarajevo u saradnji s Institutom za umetničku igru drugi put organizuje audiciju u Beogradu, u cilju zbližavanja dva evropska centra klasičnog baleta koji osim njegovanja kulturno umjetničkog naslijeđa promovišu i nove talente klasične, neoklasične i savremene umjetničke igre.

Audicija podrazumijeva akademski klas (bar, sredina, skokovi), uključujući varijaciju na zahtjev komisije.

- Prijave sa naznakom Audicija za Balet Sarajeva treba poslati na emajl: [email protected] Rok za prijavljivanje je 29. oktobar,  a rezultati audicije bit će objavljeni u ponedeljak, 1. novembra - saopćio je Balet Narodnog pozorišta Sarajevo.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!