[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/28\/xb.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/28\/100x73\/xb.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/28\/xb.jpg","size":"63.48","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Amerikanci se iskupili: Iran pobjeđen sa +54

Amerikanci su neočekivanim porazom od Francuza započeli košarkaški turnir u Tokiju, da bi se u drugom kolu iskupili pobjedom nad Irancima sa ubjedljivih 54 poena razlike.

Od prvog minuta je dominirala ekipa legendarnog Grega Popoviča, pa je već poslije prve dionice bilo 28:12. Nisu Iranci mogli da pariraju znatno kvalitetnijem rivalu, nisu bili dovoljno precizni.

Amerikanci su u potpunosti kontrolisali situaciju na terenu, postepeno su uvećavali prednost, pa je napoluvremenu bilo 60:30. Ništa se nije mjenjalo u nastavku. Sve bolje su igrali košarkaši SAD, pa su u poslednjoj dionici ubacili 38 poena.

Najbolji u pobjedničkom timu bio je Damjan Lilard sa 21 poenom, Devin Buker je ubacio 16, a Džejson Tejtum 14.

U selekciji Irana po 14 poena ubacili su Hamed Hadidi i Mohamed Jamšidijafarabadi.

Naredni meč SAD će igrati protiv Češke, dok će rival Iranu u trećem kolu biti Francuska. izvor.Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!