[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/08\/l-35586f15763e3717e8df8a2ef4df97af.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/08\/100x73\/l-35586f15763e3717e8df8a2ef4df97af.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/08\/l-35586f15763e3717e8df8a2ef4df97af.jpg","size":"70.98","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Američka ambasada pohvalila rad zamjenika ministra obrane BiH Slavena Galića

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini na svom Twitter profilu istaknula je kako su vještine rukovođenja zamjenika ministra obrane BiH Slavena Galića izvanredan primjer Međunarodnog vojnog obrazovanja i obuke (IMET) Ministarstva obrane.

Podsjetili su javnost kako je Galić diplomirao na dvije prestižne vojne akademske institucije Ministarstva obrane (DoD) – Škola nacionalne obrane i Zapovjedno stožerna škola - Sjedinjenih Američkih Država te istaknuli kako je zamjenik ministra iskoristio svoje obrazovanje kako bi uspostavio čvrst odnos između Oružanih snaga BiH i američke vojske te izgradio savez za budućnost.

- Vojni izaslanik, pukovnik Eric Adams i njegov zamjenik bojnik, David Maggio, nedavno su se sastali sa zamjenikom ministra obrane BiH Slavenom Galićem, jednim od rijetkih dužnosnika BiH koji je diplomirao na dvije prestižne vojne akademske institucije Ministarstva obrane (DoD) – Škola nacionalne obrane i Zapovjedno stožerna škola - Sjedinjenih Američkih Država - kaže se u Twittu američke Ambasade.         

Galić je, kako se dodaje, iskoristio svoje obrazovanje kako bi uspostavio čvrst odnos između Oružanih snaga BiH i američke vojske te izgradio savez za budućnost.

- Njegove vještine rukovođenja su izvanredan primjer Međunarodnog vojnog obrazovanja i obuke (IMET) Ministarstva obrane" - dodaje se u Twittu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!