[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/07\/ad_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/07\/100x73\/ad_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/07\/ad_1.jpg","size":"80.11","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Vimbldon od osiguranja naplatio 114 miliona eura

Naime, „All England Club” je u svoje osiguranje uključio i slučaj pandemije još 2003. godine, kada je svijetu pretio SARS, pa će sada dobiti 114 miliona eura.

Svake godine su, za osiguranje od pandemije morali da plaćaju 1,7 miliona eura”, piše britanski dnevnik „The Times”.

 Druga dva Gren Slem turnira - Rolan Garos, koji se zbog pandemije već „odložio” za septembar i US Open, koji je zakazan za kraj avgusta - nemaju slično osiguranje pa im preti finansijski gubitak od oko 250 miliona eura u slučaju otkaza.

All England Club (AELTC) je objavio da će dio iznosa osiguranja - tačnije 23 miliona evra - raspodijeliti klubovima, turnirima, sudijama, igračima i drugima, koji su pogođeni krizom nastalom širenjem koronavirusa.

izvor: sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!