[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/17\/xf_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/17\/100x73\/xf_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/17\/xf_1.jpg","size":"159.50","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Vikend velikih odluka: Madriđani za titulu, Francuzi igraju za titulu i LŠ, Liverpul se nada eliti, Juve ne bi da izvisi

Fudbalska klupska sezona primiče se kraju - u najjačim ligama ostalo je da se odigra još 90 ili 180 minuta (u zavisnosti od lige), a uoči finiša mnogo je nepoznanica.

U Španiji se Real i Atletiko bore za titulu, u Francuskoj će odluka o šampionu takođe pasti u posljednjem kolu, a konkurenti su Lil i PSŽ, dok će se u Italiji i Engleskoj voditi borba za Ligu šampiona. Za razliku od ostalih šampionata, u Premijer ligi su ostala još dva kola do kraja šampionata.

LA LIGA - GRADSKI RIVALI U BORBI ZA TITULU
Atletiko Madrid juče je bio na ivici ambisa, gubio od Osasune 1:0 i bio na korak od gubitka prvog mjesta. Ipak "kolćonerosi" su uspjeli da preokrenu, strijelci su bili Renan Lodi i Luis Suares, pa su tri boda ostala na "Vanda Metropolitano" stadionu.

Kiksu Atletika nadao se Real Madrid, koji je minimalnim rezultatom u gostima savladao Atletik Bilbao. Ekipa Zinedina Zidana slavila je golom Naća i došla do 81. boda ove sezone. Atletiko ima dva poena više.

U posljednjem kolu, u subotu (18.00) Atletiko gostuje Valjadolidu, koji se bori za opstanak, dok je Real domaćin Viljarealu.

Interesantno će biti i u "donjem domu" - osim Valjadolida ispadanje žele da izbjegnu Elće i Ueska, koja je u najboljoj poziciji. Elće će u posljednjem kolu dočekati Atletik Bilbao, a Ueska Valensiju.

Iz lige je ispao Eibar.

LIGA 1 - DA LI ĆE LIL USPJETI DA REŽIRA SENZACIJU?
Nevjerovatan finiš sezone očekuje nas i u Francuskoj. Mimo svih očekivanja lider je Lil sa bodom više u odnosu na PSŽ, koji brani titulu.

Lil je prethodnog vikenda remizirao sa Sent Etjenom (0:0), dok je PSŽ savladao Rems 4:0.

Lil ima 80 bodova, PSŽ 79, a u narednom kolu lider gostuje Anžeu, dok su "sveci" domaćini Brestu (nedjelja 21).

Ali, u Francuskoj nije samo zanimljiva borba za titulu. Do posljednjeg minuta neće biti poznato ko će sve igrati u Ligi šampiona. Trenutno je u najboljoj poziciji Monako, koji se nalazi na trećem mjestu sa 77 bodova i ima bod više od četvrtoplasiranog Liona.

Tim Stevana Jovetića u narednom kolu gostuje Lansu, dok je Lion domaćin Nici.

Monako može da završi i drugi u slučaju da trijumfuje, a PSŽ ne pobijedi.

Svoju računicu ima i Marsej, kojem je na gostovanju Mecu potreban bod da obezbijedi Ligu Evrope.

Zanimljiva je i borba za opstanak - čak šest timova bori se da izbjegne baraž za opstanak. Trenutno, u najgoroj poziciji je Nant, koji zauzima 18. poziciju sa 40 poena. Bod više imaju Lorijen, Brest i Strazbur, a dva poena Bordo i Rems.

SERIJA A - KO ĆE U LIGU ŠAMPIONA
U Italiji je šampion poznat, ali nije poznato ko će u Ligu šampiona naredne sezone sa Interom i Atalantom. Kandidati su Milan, Napoli i Juventus.

Milan na trećoj i Napoli na četvrtoj poziciji imaju po 76 bodova, dok petoplasirani Juventus ima poen manje.

U narednom kolu (nedjelja, 15.00) Milan gostuje Atalanti, Juventus Bolonji, a Napoli je domaćin Veroni.

Ukoliko dođe do trougla između Milana, Napolija i Juventusa, u najboljoj poziciji biće "rosoneri", dok bi aposolutni gubitnik bio Napoli.

Kada je riječ o putnicima u Seriju B, još uvijek nije poznato ko će se pridužiti Krotoneu i Parmi. Benevento na 18. poziciji ima 32 boda, tri manje od Torina. Ali, Torino ima meč manje (odloženi susret 25. kola protiv Lacija na programu je sjutra) i potreban mu je samo bod u naredna dva meča da osigura opstanak i gurne Benevento u drugu ligu. Upravo se ovi rivali sastaju u Torinu u posljednjem kolu.

PREMIJER LIGA - MOŽE LI LIVERPUL DO LIGE ŠAMPIONA
Zanimljiva borba za plasman u Ligu šampiona vodiće se i u Engleskoj. U Premijer ligi su do kraja ostala dva kola (37. je na programu sjutra i u srijedu, posljednje u nedjelju u 17 časova), nakon kojih će biti poznato ko će sa rivalima iz Mančestera obezbijediti odlazak u najveće evropsko klupsko takmičenje.

Trenutno je Lester treći sa 66 bodova, Čelsi ima 64, a Liverpul 63.

Čini se da su u najboljoj poziciji "redsi", koji su juče nestvarnim golom golmana Alisona u 95. minutu došli do tri boda protiv VBA - Liverpul u narednom kolu gostuje Barnliju, a u posljednjem na domaćem terenu igra sa Kristal Palasom.

Čelsi i Lester će u utorak odmjeriti snage na "Stamfordu", a onda u posljednjem kolu "plavci" gostuju Aston Vili, dok je Lester domaćin Totenhemu.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!