[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/25\/suncano-x.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/25\/100x73\/suncano-x.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/06\/25\/suncano-x.jpg","size":"51.78","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme u BiH, u Neumu 26 stepeni

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su registrovani na području Krajine i sjeveru Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Bjelašnica 12; Ivan Sedlo i Sokolac 17; Srebrenica 18; Banja Luka, Bihać, Bugojno i Zvornik 19; Doboj, Drvar, Livno, Sarajevo, Široki Brijeg i Zenica 20; Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 21; Trebinje 24; Mostar 25; Neum 26°C.

Danas će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jači pljuskovi se očekuju u poslijepodnevnim satima kada je moguća i lokalna pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni većinom istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 33°C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!