[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/04\/rat-ukrajina-8765dsq.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/04\/100x73\/rat-ukrajina-8765dsq.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/04\/rat-ukrajina-8765dsq.jpg","size":"65.42","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Ukrajinski napadi na ruska uporišta vrše pritisak na njihove logističke aktivnosti na terenu

Nastavak ukrajinske ofanzive na ruska vojna uporišta vrlo će vjerovatno uticati na rusko logističko snabdijevanje i izvršiti pritisak na ruske elemente borbene podrške, saopćila je britanska vojska u četvrtak, prenosi Reuters. 

Ruske snage su gotovo sigurno postavile piramidalne radarske reflektore u vodu u blizini nedavno oštećenog Antonivskog mosta i obližnjeg željezničkog mosta, objavila je Britansko ministarstvo odbrane u svom redovnom ažuriranju objava stanja na terenu na Twitteru.

- Radarski reflektori se vjerovatno koriste za skrivanje mosta od radarskog snimanja sa sintetičkim otvorom i moguće opreme za ciljanje projektila. Ovo sve ukazuje na prijetnju koju Rusija osjeća zbog povećanog dometa i preciznosti sistema koje je isporučio Zapad ukrajinskoj vojsci - navodi ministarstvo.  

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!