[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/17\/afganistan-kabul-eksplozija.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/17\/100x73\/afganistan-kabul-eksplozija.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/17\/afganistan-kabul-eksplozija.jpg","size":"114.81","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

U bombaškom napadu u Afganistanu ubijeno troje civila i policajac

Najmanje četiri osobe su ubijene u bombaškom napadu koji se dogodio u sjevernoj afganistanskoj provinciji Belh.

Šef lokalne samouprave u distriktu Devlet Abad Jalaluddin Karizade saopćio je da je napad izveden aktiviranjem automobil bombe u blizini policijske stanice u centru tog grada.

“U napadu je ubijeno troje civila i jedan policajac. Još jedna osoba je ranjena. Od posljedica eksplozije pričinjena je i materijalna šteta na više objekata“, kazao je Karizade, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iako još niko nije preuzeo odgovornost za napad, Karizade tvrdi da iza tog čina stoji talibanski pokret koji je intenzivirao napade u Afganistanu.

U jeku su intenzivirane aktivnosti u vezi sa mirovnim pregovorima i povlačenju stranih snaga iz Afganistana. Talibani su u protekla dva mjeseca preuzeli kontrolu u 15 distrikta.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!