[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/09\/aljosa-campara.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/09\/100x73\/aljosa-campara.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/09\/aljosa-campara.jpg","size":"48.14","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Glas javnosti

ŠTA VI MISLITE/Aljoša Čampara isključen iz SDA, evo kako je prokomentarisao ovu odluku

Aljoša Čampara je za Raport prokomentirao vijest da je jednoglasno isključen iz Stranke demokratske akcije.

„U SDA ima kvalitetnih pojedinaca, doduše sve manje i siguran sam da će i oni vremenom napuštat tu stranku jer sve je evidentnije da unutar nje same, teško se šta može mijenjati na bolje. Žao mi je što SDA ne želi da pomogne sama sebi i što je izgubila dodir sa običnim građaninom, a u stranci koja je sama sebi svrha i koja nije tu za narod, ja sebe već odavno ne pronalazim. U SDA se uvijek nešto ‘da završit’. Da imam interesa za tim, vidio bih sa Asimom da mi završi da me vrate, ali nemam“, kazao je Čampara.

Podsjećamo, Aljoša Čampara isključen je iz SDA. Odluka je to Općinskog odbora SDA Centar Sarajevo koji je danas održao hitnu telefonsku sjednicu.

Do ovakve odluke došlo je nakon što je Čampara stavio svoj potpis na zahtjev za smjenu Vlade Kantona Sarajevo, skupa sa zastupnicima Naroda i Pravde, Naše stranke, SDP-a i NBL-a.

Fikret Prevljak izjavio je ranije da je ovim potpisom Čampara sam sebe, praktično, izbacio iz Stranke.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!