[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/12\/spanija-zima.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/12\/100x73\/spanija-zima.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/12\/spanija-zima.jpg","size":"75.48","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Snježna oluja u Španiji odnijela još dva života u Barceloni

Najgora snježna oluja u Španiji u posljednjih nekoliko desetljeća odnijela je živote dvojice Marokanaca koji žive na ulicama Barcelone, čime se broj žrtava od snježne oluje popeo na šest.

Vjeruje se da su dvojica muškaraca, u dobi od 32 i 37 godina, umrla od hipotermije, izvijestio je u utorak list La Vanguardia, prenosi dpa. 

Provest će se obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Barcelona, lučki grad na Mediteranu, nije zabilježila tako niske temperature kao u glavnom gradu Madridu, na primjer, ali trenutna temperatura je malo iznad nule noću.

U petak su dvije osobe umrle u blizini grada Malaga na jugu zemlje kada se prelila rijeka a oni ostali zarobljeni u automobilu. U subotu je muškarac pronađen mrtav ispod hrpe snijega u sjeverozapadnom gradu Zarzalejo, dok je u Madridu tijelo muškarca pronađeno na klupi.

Španija se još uvijek oporavlja od oluje koja je zemlju zadesila u četvrtak dok je u Madridu situacija i dalje veoma opasna.

Zabilježena je temperature od minus 8 stepeni Celzijusa u toku noći, dok veliki nanosi snijega i dalje otežavaju saobraćaj, a škole ostaju zatvorene do sljedeće sedmice.

Proces vakcinacije protiv koronavirusa također je obustavljen.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!