[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/16\/xv.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/16\/100x73\/xv.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/16\/xv.jpg","size":"65.97","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Sin Blaža Sliškovića preuzeo klupu Spartaka iz Moskve

Vladimir Slišković (41), sin legendarnog mostarskog nogometaša i Hajdukove ikone Blaža Bake Sliškovića, vodit će moskovski Spartak do kraja sezone.

Deseterostruki prvak Rusije (22 titule, računaju li se i one iz sovjetske lige) smijenio je dosadašnjeg trenera Guillerma Abascala te će ulogu prvog trenera ekipe do kraja takmičarske godine preuzeti Slišković, njegov dosadašnji pomoćnik.

Abascal je otkaz dobio u nedjelju, dan nakon što je proslavio svoj 35. rođendan. Spartak, koji je ostavio na sedmom mjestu tabele, vodio je od ljeta 2022. godine, no s njim nije osvojio nijedan trofej.

Igračka karijera Vladimira Sliškovića, bivšeg nogometaša Zrinjskog, bila je rano prekinuta zbog bolesti bubrega.

Slišković će debitovati revanš utakmicom polufinala ruskog kupa u kojoj će pokušati nadoknaditi 1:2 u odnosu na Zenit iz prvog duela.

U trenerskoj karijeri započetoj na klupi mlade ekipe Zrinjskog 2007. godine uglavnom je imao uloge pomoćnika.

izvor:Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!