[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/14\/bolivija-jeanine-anez.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/14\/100x73\/bolivija-jeanine-anez.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/14\/bolivija-jeanine-anez.jpg","size":"287.73","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

SAD pozdravlja izbor Anez na funkciju privremene predsjednice Bolivije

Vlasti Sjedinjenih Američkih Država (SAD) sinoć su pozdravile izbor opozicione senatorice Jeanine Anez na funkciju privremene predsjednice Bolivije.

“Pozdravljamo njeno preuzimanje funkcije sa koje će u skladu s Ustavom voditi Boliviju kroz demokratsku tranziciju“, navodi se u saopćenju američkog državnog sekretara Mikea Pompea, prenosi Anadolu Agency (A).

Članica opozicione Demokratske unionističke partije i druga potpredsjednica Senata Jeanine Anez će u svojstvu privremene predsjednice Boliviju voditi do novih izbora koji trebaju biti održani u narednih 90 dana.

Na tu funkciju ju je imenovao parlament čiju sjednicu su bojkotirali zastupnici vladajućeg Pokreta socijalističke partije pa Anez nije izabrana većinom glasova.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!