[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/20\/l-f9ba9d02c2b62b4de1c6eb493e5b5352.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/20\/100x73\/l-f9ba9d02c2b62b4de1c6eb493e5b5352.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/20\/l-f9ba9d02c2b62b4de1c6eb493e5b5352.jpg","size":"77.79","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Predsjedavajuća Delegacije PSBiH Čolo na sjednici PS Vijeća Evrope u Parizu

Poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i predsjedavajuća Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Alma Čolo učestvovat će na sjednici Komiteta za pravna pitanja i ljudska prava PSVE, koja će biti održana 23. maja u Parizu.

 

Prema najavljenom dnevnom redu sjednice, članovi Komiteta razmotrit će prijedlog izvještaja i prijedlog rezolucije o temi „Politički zatvorenici u Ruskoj Federaciji“, kao i o temi „Stalna potreba za ponovnim uspostavljanjem vladavine prava i zaštite ljudskih prava u regionu Sjevernog Kavkaza“.

Predviđena je i razmjena mišljenja s gradonačelnikom ukrajinskog grada Melitopola Ivanom Fedorovom, te saslušanje eksperata na temu „Rješavanje pitanja stranih boraca ISIL-a (i njihovih porodica) koji se vraćaju iz Sirije i drugih država kući u države članice Vijeća Evrope“.

Očekuje se da će članovi Komiteta razmotriti i uvodni memorandum o temi „Uticaj pandemije Covid-19 na zatvorenike u Evropi“, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Prema najavama, na sjednici u Parizu bit će konstituiran i Ad hoc potkomitet Komiteta za pravna pitanja i ljudska prava PSVE za provođenje posjete Ukrajini s ciljem utvrđivanja činjenica i prikupljanja informacija o mogućim ratnim zločinima i zločinima protiv čovječnosti počinjenim tokom invazije Ruske Federacije na Ukrajinu. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!