[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/11\/skola-posusje.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/11\/100x73\/skola-posusje.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/11\/skola-posusje.jpg","size":"489.65","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Općina Posušje osigurala besplatan prijevoz svim učenicima

Školarci u Posušju, njih oko 2.600, dobit će besplatan prijevoz u školu, rečeno je u utorak iz Općine Posušje. 

Nakon kolegija u Uredu načelnika prijedlog odluke je poslan na razmatranje Općinskom vijeću od kojeg se očekuje njegovo usvajanje.

 Po riječima načelnika Posušja Branka Bage, potrebno je pomoći najvažnijoj skupini stanovnika ove općine, a to su, kako je naveo, školarci.

 - Svi naslijeđeni dugovi iz ranijih perioda prema prijevozniku su sanirani, neke nove linije za prijevoz učenika utvrđene, natječajna procedura za trogodišnje razdoblje provedena tako da smo došli u situaciju da našem najvažnijem dijelu populacije, našim školarcima omogućimo u potpunosti besplatan prijevoz do škola i nazad - kazao je Bago dodavši kako je ova odluka jedna u nizu kojom Općina pokazuje kako skrbi o svojim školarcima. 

 Inače, Posušje ima najveću osnovnu središnju školu u BiH s oko 1.400 učenika, a ukupno oko 2.600 učenika u četiri osnovne i dvije srednje škole nalaze se u ovoj općini. Također, ove godine je i broj prvašića u Posušju povećan sa 181 na 220.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!