[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/27\/nakas.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/27\/100x73\/nakas.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/27\/nakas.jpg","size":"430.55","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Opća bolnica - Sjećanje na Abdulaha Nakaša, hirurga i humanistu

Zaposlenici Opće bolnice u Sarajevu, prijatelji i poštovaoci lika i djela hirurga Abdulaha Nakaša obilježili su 14. godišnjicu od njegove smrti.

Na spomen česmu u krugu te zdravstvene ustanove, koja nosi ime prim. dr. Abdulaha Nakaša, položeno je cvijeće i odana počast tom doktoru i humanisti.

Direktor Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' Zlatko Kravić istaknuo je stručnosti, ali i  prvenstveno ljudske vrijednosti koje su krasile prim. dr. Abdulaha Nakaša.

Zato, kazao je, s razlogom ta bolnica nosi njegovo ime. Obećao je da će se, dok je on čelnik te zdravstvene ustanove, slijediti njegovo djelo a nada se da će se toga držati i nasljednici.

Na 14. godišnjicu smrti upriličena je i posjeta njegovom mezaru, na šehidskom groblju Kovači u Sarajevu.   

Specijalista opće hirurgije i šef hirurških disciplina u Općoj bolnici Abdulah Nakaš radio je kao glavni hirurg Armije RBiH, tokom agresije na BiH. Za svoj rad u tom periodu te za angažman u oblasti medicinskih nauka nagrađen je Šestoaprilskom nagradom Grada Sarajeva.           

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!