[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/02\/l-4bd7e4d0fb4a2950338957cf49b40334.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/02\/100x73\/l-4bd7e4d0fb4a2950338957cf49b40334.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/02\/l-4bd7e4d0fb4a2950338957cf49b40334.jpg","size":"66.51","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Odžak će uskoro dobiti novo polivalentno igralište

U Odžaku je potpisan ugovor o izgradnji polivalentnog igrališta, a potpisali su ga načelnica Odžaka Nada Ćulap, zamjenik predsjednika Vlade Posavske županije Anes Osmanović, te predstavnici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, kao i izvođači radova iz tvrtke Balegem d.o.o. iz Gradačca.

 

 

Investiciju ovog polivalentnog sportskog igrališta vrijednu 120.000 maraka, financiralo je Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica uz podršku Općine Odžak i Vlade Posavske županije. 

Igralište će biti izgrađeno od reciklirane plastične podloge, što ga čini idealnim multifunkcionalnim igralištem za sve aktivnosti i sportove,  priopćeno je iz Ureda Vlade Posavske županije.

Polivalentno sportsko igralište je prvo i, za sada, jedino takve kvalitete i podloge u Posavini koje sadrži dva košarkaška, jedno rukometno i jedno polivalentno igralište dimenzija za mali nogomet, vježbališta na otvorenom,  prostor za tenis, igralište za odbojku...

 Mladi Odžaka za dva mjeseca moći će uživati u potpuno novom polivalentnom sportskom igralištu vrhunskog kvaliteta, koje se savršeno uklapa u novi izgled obnovljenog centra grada, navodi se u priopćenju.

- Veoma smo zadovoljni urađenim tokom posljednje dvije godine u gradu Odžaku. Prošle godine zajedničkim snagama Vlada PŽ, Općina Odžak uz podršku ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH realizirali smo malonogometno igralište s umjetnom travom koje se pokazalo kao pun pogodak i stalno je zauzeto igrom djece i odraslih, a već ove godine  nastavljamo sa projektom ovog multifunkcionalnog igrališta za sve sportove i generacije- istaknuo je ministar prometa, veza i zaštite okoliša Posavske županije Anes Osmanović. 

Naveo je također kako je uporedo uređena šetnica s trgovima, fontana, a nastavlja se s uređenjem pristupnih cesta i raskrsnica u samom centru grada.

- Sve nabrojano ne bi mogli realizirati bez velike pomoći Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH, na čijem čelu je ministar Edin Ramić, ozvaničeni prijatelj naše općine kojeg smo početkom ove godine nagradili našim najvećim priznanjem Poveljom općine Odžak - dodao je Osmanović.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!