[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/14\/glasanje-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/14\/100x73\/glasanje-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/14\/glasanje-2.jpg","size":"169.64","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

O trovanju službenika CIK-a na Kosovu

Strani mediji obavještavali su o nedavnim događajima u Centru za brojanje i prebrojavanje glasova na Kosovu, gde je oko 26 osoba prijavilo da je otrovano otvaranjem koverti s glasovima koji su poštom stigli iz Srbije, na izborima 6. listopada.

Američki list The Washington Post prenosi da vlasti na Kosovu kažu da su neki dužnosnici Središnje izborne komisije odvedeni u bolnicu sa zdravstvenim problemima,nakon otvaranja pet glasačkih paketa iz Srbije.

U međuvremenu, Associated Press kaže da je značajan broj dužnosnika CIK-a hospitaliziran zbog zdravstvenih problema nakon otvaranja pet glasačkih kutija koje su stigle iz Srbije.

Lokalni mediji navode da je 26 zvaničnika CIK-a imalo alergijske reakcije i probleme s kožom nakon otvaranja glasačkih kutija.

-Ljekari Hitne medicinske pomoći pripopćili su da su svi pacijenti imali svrab i crvenilo kože - navodi RTK.

Na Kosovu su prije nedjelju dana održani privremeni izbori na kojima je pobjedila ljevičarska stranka. Ponovno brojanje glasova se vrši na 300 biračkih mesta.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!