[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/26\/tunis.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/26\/100x73\/tunis.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/26\/tunis.jpg","size":"131.00","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Novi protesti u Tunisu nakon smrti mladića

Protesti u tuniskom gradu Sbeitla ponovo su izbili nakon što je objavljeno da je mladić, koji je bio povrijeđen tokom sukoba prošle sedmice, umro u bolnici.

Vojnici su raspoređeni u vladine zgrade širom grada nakon što su demonstranti pokušali upasti u gradsku policijsku stanicu.

Porodica mladića, Haykela Rachdija, rekla je da ga je pogodio suzavac od čega je kasnije preminuo, prenosi BBC.

On je učestvovao na nacionalnim protestima povodom 10. godišnjice tuniske revolucije, koja je uvela demokratiju i pokrenula talas protesta diljem Bliskog istoka kolokvijalno poznatih Arapsko proljeće.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!