[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/30\/xb.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/30\/100x73\/xb.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/30\/xb.jpg","size":"148.19","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Na Allianz Areni večeras se igra klasik evropskog nogometa

Prva utakmica polufinala Lige prvaka igra se večeras na minhenskoj Allianz Areni. Riječ je o istinskoj poslastici, klasiku evropskog nogometa.Finale prije finale, rekli bi mnogi. Šest naslova prvaka Evrope u Munchenu dočekuje 14 naslova.

Riječ je o dva ponajveća kluba svih vremena koji su pri tome apsolutni rekorderi po broju trofeja u dvije nogometne velesile, Njemačkoj i Španiji. Favorita praktički da i nema.

Real Madrid bilježi uspješniju domaću sezonu, no Bayernu je Liga prvaka posljednja nada za ‘spas’ iste. U Ligi prvaka posljednji put susreli su se u polufinalu 2018., kada je dalje prošao Real Madrid, kao i u četvrtfinalu 2017., odnosno polufinalu 2014.

Bayern za pobjedu nad Real Madridom ne zna 10 godina, kada su Bavarci izbacili Kraljeve u polufinalu Lige prvaka 2011/12.

Utakmica počinje u 21 sat, a za gledaoce u BiH osiguran je direktan TV prenos na Arena 1 Premium. Uvodni studio na istom kanalu počinje sat ranije.

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!