[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/04\/policija-crna-gora.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/04\/100x73\/policija-crna-gora.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/04\/policija-crna-gora.jpg","size":"117.56","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Ministar Nuhodžić: Incidenti u Pljevljima udar na temelje Crne Gore

Ministar unutarnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić posjetio je juče Pljevalja, grad u Crnoj Gori koji je nakon nedjeljnih parlamentarnih izbora u toj zemlji bio poprište nekoliko incidenata usmjerenih protiv lokalnog bošnjačkog stanovništva.

- U Pljevljima sam da poručim našim građanima da ozbiljno radimo na istragama i da ćemo upotrijebiti sva zakonska sredstva da pronađemo počinioce gnusnih kaznenih djela koja udaraju na temelj Crne Gore - izjavio je tom prigodom ministar Nuhodžić, priopćeno je iz crnogorskog MUP-a.

Istaknuo je kako će policija istražiti i nalogodavce te dodao kako su za incidente odgovorni oni koji se "zalažu za podizanje spomenika fašistima, na onima koji uzvikuju nacionalističke parole, pjevaju nacionalističke pjesme i bodre druge da to čine".

- To je uzročno-posljedična veza, koja se ne može ignorirati ni prikriti neargumentiranim tvrdnjama o navodnim djelima tajne policije. Napadi na svakog građanina po osnovu nacije i vjere su napadi na multinacionalni i multivjerski sklad, što je najveće bogatstvo koje ima Crna Gora i po čemu je prepoznatljiva u regiji i šire - izjavio je ministar nakon sastanka s političkim i društvenim vodstvom Pljevlja.

Predsjednik Odbora Islamske zajednice Pljevlja Muriz Muslić izjavio je da Islamska zajednica ima puno povjerenje u državu i državne organe da će svi incidenti biti procesuirani i da će vinovnici odgovarati.

Predsjednik općine Pljevlja Igor Golubović kazao je da su na sastancima analizirana sva događanja i da je na sastanku s uglednim Pljevljacima, Bošnjacima-Muslimana garantirana sigurnost svim građanima.

- Nema potrebe da se bilo tko organizira u dijelu osiguravanja vjerskih objekata i vjerskih institucija. To je državni posao i država će dati sve od sebe da sigurnost svih institucija i svih koji u njima borave ne dođe u pitanje - dodao je Golubović.

Ministar Nuhodžić je kazao da nikome neće biti dopušteno da sruši ono što je stoljećima građeno u Crnoj Gori.

- Crna Gora je i ranije znala izaći na kraj s ovakvim pojavama. Danas je Crna Gora jaka. Jača je i snažnija od onih koji žele da naruše istinski suživot i toleranciju u našoj građanskoj državi, koje ne želimo i nećemo da se odreknemo. Crna Gora je naša zajednička kuća, iz koje se nećemo seliti. I danas, iz Pljevalja, poručujem svim građanima: sačuvat ćemo mir i sigurnost svakog građanina i građanke, bez obzira na vjeru i naciju - poručio je na kraju Nuhodžić, navodi se u priopćenju.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!