[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/21\/charles-michel-eu-flickr.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/21\/100x73\/charles-michel-eu-flickr.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/21\/charles-michel-eu-flickr.jpg","size":"59.69","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Michel: Britanija ima suvereno pravo da donosi odluke o Brexitu

Britanija ima suvereno pravo da donosi odluke o Brexitu i ona će sama odrediti svoj budući pristup unutrašnjem tržištu EU, izjavio je u srijedu predsjedavajući vijeća čelnika bloka, sugerirajući kako je sada na Londonu da probije ćorsokak u pregovorima.

Predsjedavajući Evropskog vijeća Charles Michel poručio je Evropskom parlamentu da Britanija sada ima značajan izbor da donosi odluke o vlastitoj budućnosti.         

- Tu nije riječ o izboru pregovaračke taktike. Radi se o izboru modela njihovog društva za budućnost. Žele li naši britanski prijatelji regulirati državnu pomoć i poštovati visoke medicinske standarde? Ukoliko je tako, zašto se ne obavežu na njih? – zapitao je Michel.         

-  Vremena je veoma malo i mi smo spremni da pregovaramo 24 sata dnevno, o svim temama, o zakonskim tekstovima. Britanija mora donositi vlastite odluke i to je njeno suvereno pravo. Njen suvereni odgovor odredit će nivo pristupa našem unutrašnjem tržištu – poručio je Michel Evropskom parlamentu, prenosi Reuters.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!