[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/23\/xd_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/23\/100x73\/xd_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/23\/xd_1.jpg","size":"66.27","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Mendi: Jednog dana je došao ljekar i rekao da nikada više neću igrati fudbal, srećom to se nije dogodilo

Fudbaler madridskog Reala, Ferlan Mendi u intervjuu za španski "As" pričao je o početku karijere i o tome kako mu je, još kao djetetu, prijetila amputacija noge.

Sve se, kaže Mendi, dešavalo dok je bio u timu PSŽ-a.

"Počeo sam u ekipi PSŽ-a, u timu do 11 godina, ali malo prije nego sam došao na akademiju, pretrpio sam ozbiljnu povredu kuka. Bila je potrebna operacija, posle koje sam proveo dosta vremena u bolnici. Jednog dana je došao ljekar i rekao da nikada više neću igrati fudbal i da će možda morati da mi amputiraju nogu. Srećom, nikada se tako nešto nije dogodilo. Proveo sam dosta vremena u invalidskim kolicima, a zatim sam polako naučio da ponovo hodam na štakama. Većina ljudi je mislila da se nikada više neću vratiti fudbalu, ali mi je mnogo pomoglo samopouzdanje. Igrao sam sa bolovima u butini više od godinu dana, ali sam uspio sve da prevaziđem i da postanem ovo što jesam”, rekao je Mendi u intervjuu za španski "As".

Mendi se potom osvrnuo na predstojeći duel sa Atalantom u Ligi šampiona.

„Vidio sam ih kako igraju, postižu puno golova, posebno kod kuće žele da se nadigravaju. Znamo da će nas napasti, kao i uvijek i moraćemo da se branimo, ali pokušaćemo da im uzvratimo. Ne brinu nas problemi sa povredama, moraćemo da se nosimo sa onim što imamo i postignemo dobar rezultat. Konačno, Real Madrid je - Real Madrid. Ovaj dres vam daje nešto posebno. Odigraćemo dobar meč i pobijediti. Koncentracija će biti ključna, nedostajaće nam Karim Benzema, ali moraćemo i bez njega”, rekao je lijevi bek.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!