[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/09\/znak.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/09\/100x73\/znak.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/09\/znak.jpg","size":"98.56","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Maxima Znaka iz bjeloruske opozicije odvela maskirana lica, nema potvrde da se radi o hapšenju

Političar iz redova bjeloruske opozicije Maxim Znak silom je odveden iz njegovog ureda od strane maskiranih lica u civilnoj odjeći, prenijela je novinska agencija Interfax citirajući Znakove kolege.

Istovremeno, novinska agencija RIA izvještava da bjeloruskoj policiji nije poznato da je Znak uhapšen.

Navodna otmica Maxima Znaka posljednji je događaj u seriji incidenata koji uključuju prominentne figure bjeloruske opozicije. Poznata članica opozicije Maria Kolesnikova u utorak je pocijepala svoj pasoš na granici s Ukrajinom kako bi spriječila da je se progna u tu susjednu zemlju.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!