[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/21\/martina-mlinarevic-bekim.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/21\/100x73\/martina-mlinarevic-bekim.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/21\/martina-mlinarevic-bekim.jpg","size":"62.17","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Martin Mlinarević oprostila se od Bekima Sejranovića: Ti si rijeka bio i rijeka ostao

Martina Mlinarević, ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj, pjesnjikinja i aktivistica, na svom Facebook profilu oprostila se od bosanskohercegovačkog književnika Bekima Sejranovića, koji je preminuo u 48. godini života nakon kratke i teške bolesti: 

" Ne pamtim šta me ovako potreslo. S Unom sam u parku, uz Vltavu, mi koji smo kraj vode rasli, bez vode ne možemo, znaš to i ti, dječače s rijeke. Rijeka ti je bila život, i ona što teče, a kad si bio na moru našao si Rijeku na Kvarneru.

Prvo sam pomislila na tvoje djevojčice, gledajući Unu…Pa sam se sjetila kako si bio oduševljen kad sam ti javila da sam te onomad odnijela do Mississippija, makar u knjizi. I rekao si mi tad - i ja ću jednom otići, kunem ti se.
Hoćeš Bekime, I otišao si. Savom pa do Mississippija, prečicom preko neba.

Ambasada Bosne i Hercegovine u Pragu večeras je spustila zastavu na pola koplja. Umro je najtalentiraniji pisac mlade bosanskohercegovačke generacije. Bekim Sejranovic. Šašavi dječak, boem, koji je pisao guleći dušu surovom iskrenošću, najgorom po sebe samoga. Ambasada BiH u Pragu počast odaje najboljima od Bosne i Hercegovine.

Tebi nije ni pokoj, ni smiraj, ni rahmet, na kraju, nego bistro Bekime…ti si rijeka bio i rijeka ostao.", napisala je ambasadorica Mlinarević.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!