[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/25\/xx.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/25\/100x73\/xx.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/25\/xx.jpg","size":"97.20","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Liverpul ponizio Junajted na Old trafordu Solskjeru i navijači okrenuli leđa

Mančester junajtedu se nešto slično odavno spremalo, Ole Gunar Solskjer je uvijek nekako pronalazio način da "preživi", ali poniženje koje mu je priredio Liverpul teško da će mu oprostiti iko u klubu i oko njega.

Dogodilo se upravo ono što je prije nekoliko dana, poslije preokreta protiv Atalante (0:2 na poluvremenu pa 3:2), naslutio legendarni Pol Skols:

"Atalanta nije Liverpul ili Mančester siti. Oni bi ovakvom Junajtedu dali pet golova u prvih 45 minuta", poručio je Skols.

"Redsi" su počistili najvećeg rivala na "Old trafordu", slavili su 5:0, na poluvremenu su imali četiri gola prednosti...

Nakon prvih 45 minuta je i publika prvi put javno iskazala nezadovoljstvo, jer je gotovo 75 hiljada gledalaca odlazak Solskjera u svlačionicu ispratilo negodovanjem... Je li sada smjena menadžera realna priča?

Liverpul je radio šta je želio u duelima sa odbranom rivala, pa je već u 5. minutu Nabi Keita na pas Mohameda Salaha matirao Davida de Heu.

Bila je to prva od desetak očajnih reakcija posljednje linije "crvenih đavola".

Kada je Diogo Žota u 13. minutu pogodio praznu mrežu za 2:0 počelo je da miriše na debakl domaćina, a onda je došlo vrijeme da na scenu stupi Salah i upiše se u strijelce u 10. meču zaredom u svim takmičenjima u dresu velikana sa "Enfilda".

Prvo je povisio na 3:0 u 38, a onda i kompletirao poker golova u 5. minutu sudijske nadoknade.

Solskjer je već tada poželio da je utakmica gotova, ali morao je još 45 minuta da stoji nekoliko metara udaljen od Jirgena Klopa...

Samo što je nastavljen meč Salah je pogodio i na pas Džordana Hendersona za 5:0, to mu je bio 107. gol u Premijer ligi, pa je postao najbolji strijelac među afričkim fudbalerima u engleskom elitnom rangu.

Igrači Junajteda su izgubili živce, Pol Pogba je dobio crveni karton, vjerovatno ga je prije njega zaslužio i Kristijano Ronaldo koji je u prvom poluvremenu divljački nekoliko puta udario Trenta Aleksander-Arnolda.

Strpljenje je izdalo i navijače, koji su nakon sat igre masovno počeli da napuštaju "Old traford". Samo su se čuli fanovi Liverpula.

"Ole mora da ostane", pjevali su gostujući navijači. izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!