[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/25\/dmitrypeskovkremlin.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/25\/100x73\/dmitrypeskovkremlin.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/25\/dmitrypeskovkremlin.jpeg","size":"60.40","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Kremlj - Rusija se neće pridružiti nikakvoj alijansi protiv Kine

Rusija se neće pridružiti nikakvoj alijansi koja ima za cilj borbu protiv bilo koga, posebno protiv Kine, jer Moskva i Peking dijele posebne veze, saopćio je Kremlj.

Nazivajući Kinu „našim partnerom“, portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je na redovnom dnevnom brifingu za novinare da su dvije zemlje razvile „odnose specijalnog partnerstva“.

Govoreći u predsjedničkoj biblioteci Richard Nixon u Kaliforniji, američki državni sekretar Mike Pompeo pozvao je na stvaranje „nove alijanse“ koja će se suprotstaviti Kini.

Peskov je, sa svoje strane, izjavio da sve alijanse u kojima učestvuje Rusija imaju za cilj razvoj odnosa dobrosusjedstva i obostrane koristi, prenosi Xinhua.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!