[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/27\/xd_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/27\/100x73\/xd_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/27\/xd_1.jpg","size":"60.24","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Kralj pozajmica procvjetao kod Ludaka: Pričaću djeci o noći u Birmingemu

Dijete Notingem foresta i napadač koji je od 2012. do 2017. išao na pozajmice iz Čelsija, konačno može da kaže da je našao svoj dom - Patrik Bamford je čovjek od povjerenja Marsela Bjelse u Lids junajtedu.

Bamford je prošle sezone u Čempionšipu postigao 16 golova, a da nije zalutao u englesku elitu vidjelo se u petak protiv Aston Vile - upisao je het-trik u pobjedi 3:0, drugi i treći pogodak su majstorije...

- Pričaću djeci o toj noći u Birmingemu. Siguran sam da je nikada neću zaboraviti - poručio je Bamford, strijelac šest golova ove sezone u Premijer ligi.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Mendi (Čelsi) - od starta mandata u Londonu je na njegovim leđima veliki pritisak, jer je doveden da ispravi sve ono loše što je do sada radio Kepa. Senegalac opravdava povjerenje, to je uradio i u derbiju protiv Mančester junajteda.

ODBRANA

Ramos (Real Madrid) - uvijek je tu da riješi meč kada Realu ne ide. Danima unazad se vodi polemika o tome da li je Ramosu opravdano dosuđen penal koji je kasnije pretvorio u pobjedu nad Barselonom. Ali, kapiten „kraljevskog kluba” se ne obazire...

Tijago Silva (Čelsi) - konačno je odbrana „plavaca” bila bolji dio tima. Zato Frank Lampard može da bude zadovoljan nakon remija na „Old trafordu”.

Milenković (Fiorentina) - počeo je čevrtu sezonu u prvom timu „viole”, odavno odbrana ne može da se zamisli bez njega. Čini se da je samo pitanje da li će popularni Bleki pojačati neki veliki klub već u januaru, ili će Fiorentina odbiti nalete makar do ljeta.

SREDINA

Barela (Inter) - „nerazuri” su 60 minuta bili očajni u Đenovi, a onda su ulaskom omalenog veziste ubacili u petu brzinu. Barela je asistirao kod vodećeg gola Lukakua, kada je i otvoren put Interu ka trijumfu.

Ojarzabal (Sosijedad) - ostao je vjeran Sosijedadu, a u svakom meču pokazuje i koliko voli klub iz San Sebastijana. Sosijedad je lider, Ojarzabal na diobi prvog mjesta liste strijelaca...

Luis Alberto (Lacio) - godinama unazad se u Laciju manje-više sve zna - kada je Španac u formi, onda „nebesko-plavi” mogu da se nose sa svima. Njegov projektil im je za vikend otvorio put ka pobjedi nad Bolonjom.

Ekambi (Lion) - dvostruki strijelac u goleadi Liona protiv Monaka. Već na poluvremenu „lavovi” su imali 4:0...

NAPAD

Ken (PSŽ) - pomalo iznuđeno rješenje „svetaca” u finišu prelaznog roka, ali možda se Italijan i isplati. U subotu je protiv Dižona postigao prve pogotke (dva) u dresu Parižana.

Bamford (Lids) - šest golova na startu Premijer lige, het-trik u Birmingemu..., nije loše za napadača koji je pred start sezone viđen kao možda i najslabija Lidsova karika.

Levandovski (Bajern) - nižu se rekordi pored njegovog imena. Poljak je već na 10 golova u Bundesligi ove sezone.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!