[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/18\/gitarfest1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/18\/100x73\/gitarfest1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/18\/gitarfest1.jpg","size":"50.25","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Koncert Zsombora Sidooa u nastavku Sarajevo International guitar Festivala

Deveto izdanje Sarajevo International guitar Festivala nastavlja se koncertom EuroStrings umjetnika Zsombora Sidooa. Putem oficijelne fb stranice Festivala talentirani umjetnik predstavit će se u srijedu, 18. novembra s početkom u 20.30 sati.

Za svoj online nastup pred sarajevskom publikom Sidoo je odabrao jednu od krucijalnih gitarističkih partitura 20. stoljeća, Sonatu Romantica - Hommage a Franz Schubert nastalu iz pera Manuela Ponce.

- Navedena kompozicija predstavlja interpretacijski izazov kojeg mogu osvojiti jedino gitaristi osebujnog talenta - navodi se.

Zsombor Sidoo smatra se jednim od perspektivnijih gitarista mlađe generacije. To potvrđuje i priznanje iz 2016. godine, koje mu je dodijelio Uiverzitet u Gratzu za najboljeg inostranog studenta.

Osim priznanja stečenih tokom studija, Sidoo je i laureat  priznatih evropskih gitarističkih takmičenja (Concorso Internazionale di Chitarra Classica ‘Enrico Mercatali’, International Guitar Competition ‘Ida Presti’,  Oberhausen Guitar Competition i sl).

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!