[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/13\/nebojsa-dimovski-crvena-izlozba.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/13\/100x73\/nebojsa-dimovski-crvena-izlozba.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/13\/nebojsa-dimovski-crvena-izlozba.jpg","size":"54.81","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Izložba slika 'Crvena' Nebojše Dimovskog u Kosači

Izložba slika pod nazivom "Crvena", akademskog slikara Nebojše Dimovskog, bit će otvorena u ponedjeljak, 16. studenog, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru s početkom u 18 sati.

Dimovski je rođen u Mostaru 1988. godine, srednju školu primijenjenih umjetnosti završio je u Sarajevu nakon čega je otišao u Rim, gdje je 2010. godine diplomirao pri Accademia di Belle Arti di Roma u klasi profesora Andrea Voloa.

Dosad je imao velik broj izložbi u gradovima poput Napulja, Valencije, Madrida, a izložba koja će se sljedećeg tjedna održati u Mostaru bit će mu ukupno druga izložba u Bosni i Hercegovini.

Organizator izložbe je Hrvatsko kulturno društvo Napredak - Glavna podružnica Mostar.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!