[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/21\/ma.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/21\/100x73\/ma.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/21\/ma.jpg","size":"77.68","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Klop: Igrači biraju hoće li da treniraju

Premijer liga je suspendovana od 13. marta zbog pandemije koronavirusa, a ove nedelje je dozvoljeno klubovima da počnu sa treninzima u malim grupama.

"Igrači biraju hoće li doći na trening", rekao je menadžer tog kluba Jirgen Klop

"Poručio sam im da je to njihova slobodna volja. Obično kada imaju važeći ugovor moraju da rade šta im kažem. U ovom slučaju, ne moraju da dolaze ukoliko se ne osećaju bezbjedno. Neće snositi nikakve posljedice, niti ćemo ih kažnjavati. Odluka je njihova i poštovaćemo je".

Nijemac je dodao da niko u klubu ne želi da izlaže igrače riziku.

"Momci su dobro. Ne želimo da neko bude ugrožen radeći ono što mi želimo. Da, volimo fudbal, to je naš posao, ali nije važniji od naših života i života drugih ljudi".

Podsjetio je Klop i na utiske sa prvog treninga.

"Morao sam da dođem u opremi, pa sam se osjećao kao policajac. Bilo je lijepo ponovo vidjeti sve. Iako su grupe bile razdvojene, izgledalo je kao fudbal. Prvi utisak je pozitivan".

Povratak treninzima korak je ka nastavku Premijer lige, ali se još ne zna kada bi utakmice mogle da se igraju.

Liverpul je devet kola pred kraj prvi na tabeli sa 25 bodova više od Mančester Sitija.

izvor:sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!