[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/21\/hh.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/21\/100x73\/hh.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/21\/hh.jpg","size":"57.98","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Kante izabrao da ne trenira – razlog bezbjednost

Vezista londonskog Čelsija i francuske reprezentacije Engolo Kante nije se pojavio na treningu u srijedu, pošto mu je klub odobrio taj zahtjev. Fudbaler je kao razlog naveo brigu za bezbjednost usljed pandemije koronavirusa.

U utorak je 29-godišnjak bio u trening-centru „Plavaca“ Kobam, ali je odlučio da u srijedu ne trenira.

Kante je 2018. godine izgubio brata, koji je preminuo od srčanog udara nekoliko nedjelja pred Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a prije nekoliko mjeseci se i sam onesvjestio tokom jednog treninga. Ipak, poslije pregleda koji su uslijedili, ustanovljeno je da je njegovo zdravstveno stanje dobro.

Kapiten Votforda Troj Dini takođe neće trenirati zbog brige za zdravlje svog sina, a jedan od razloga jesu i neki podaci koji ukazuju da nacionalne manjine u Ujedinjenom kraljevstvu imaju mnogo veće šanse da imaju ozbiljne posljedice od koronavirusa. Ipak, to je i dalje predmet istraživanja i definitivnih podataka nema.

izvor:sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!