[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/15\/xr_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/15\/100x73\/xr_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/15\/xr_1.jpg","size":"57.85","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Kalendar F1: Bez Šangaja, 23 trke u 35 sedmica

Otkad je počela pandemija virusa korona, trke u Šangaju nije bilo, a restrikcije u Kini su takve da takvu manifestaciju čine nemogućom.

Umjesto Šangaja, 24. aprila gledaćemo trku na stazi Imola u Emilija-Romanji. Biće to jedna od rekordne 23 trke za 2022. godinu, a trebalo bi da se na plan vrate trke u Australiji, Kanadi, Singapuru i Japanu, kojih nije bilo u prethodne dvije godine.

Sezona će početi 20. mara u Bahreinu, a završiće se 20. novembra u Abu Dabiju. Dakle, 23 trke za 35 sedmica, a kraj šampionata biće tri nedelje ranije nego inače kako ne bi došlo do sudaranja sa Svjetskim prvenstvom u fudbalu u Kataru.

Slijedeće godine prvi put ćemo gledati trku u Majamiju, uz tradicionalnu trku u SAD koja se održava u Ostinu. izvor:Sport Klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!