[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/11\/boris-johnson-24-jul-2019-xinhua.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/11\/100x73\/boris-johnson-24-jul-2019-xinhua.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/11\/boris-johnson-24-jul-2019-xinhua.jpg","size":"75.44","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Johnson: Pred Britanijom su teški mjeseci

Britanski premijer Boris Johnson izjavio je u utorak da će pred njegovom zemljom biti teški mjeseci nakon što su podaci o broju nezaposlenih pokazali najveći gubitak radnih mjesta u deceniji.

- Uvijek smo znali da će ovo biti veoma teško vrijeme za ljude koji su izgubili posao - izjavio je Johnson novinarima komentirajući posljednje podatke.         

- Očigledno će biti teški mjeseci pred nama i dugačak put za preći - kazao je.

Današnji podaci pokazali su da je broj zaposenih doživio najviši pad od 2009. godine i da je sve više nagovještaja da će koronavirus uzeti težak danak na tržištu rada dok vlada postepeno ublažava svoju golemu shemu zaštite radnih mjesta, prenosi Reuters.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!