[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/13\/izrael-gaza-raketiranje-novembar-2019-xinhua.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/13\/100x73\/izrael-gaza-raketiranje-novembar-2019-xinhua.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/13\/izrael-gaza-raketiranje-novembar-2019-xinhua.jpg","size":"462.52","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Izrael nastavlja raketiranje Gaze, dvojica Palestinaca ubijena

Dvojica Palestinaca ubijena su u izraelskim zračnim i raketnim udarima po Gazi u srijedu ujutru, saopćilo je ministarstvo zdravstva te palestinske teritorije, čime je ukupan broj poginulih u dvodnevnim sukobima porastao na 12.

Izrael je pokrenuo smrtonosne napade protiv komandanta palestinske grupe Islamski džihad u utorak ujutru, izazivajući niz osvetničkih raketnih i zračnih napada obje strane.

Islamski džihad saopćio je da je jedan od dvojice ubijenih u jutrošnjem napadu bio njegov pripadnik, identifikujući ga kao Khaleda Fawwaja.

Izraelska vojska saopćila je da je izvela niz napada na mete Islamskog džihada u srijedu, u odgovoru na novu raketnu vatru iz  Gaze.

Vojska navodi da je jedna od njenih meta bio odred za lansiranje raketa koji je pogodila.

Sirene za zračnu opasnost odjekivale su u srijedu ujutru u izraelskim gradovima  Ashkelon i Netivot u blizini granice s Gazom.

Od izraelskog ciljanog ubistva zapovjednika Islamskog džihada Baha Abu al-Ate u utorak ujutru, najmanje 220 raketa ispaljeno je na Izrael iz pravca Gaze, ali u njima niko nije ubijen, saopćila je izraelska vojska.

Izraelska protuzračna odbrana presrela je 90 posto raketa, dodaje vojska, prenosi AFP.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!