[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/12\/xff_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/12\/100x73\/xff_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/12\/xff_1.jpg","size":"66.94","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Iznenađenje u Rimu: Pegula izbacila Osaku

Američka teniserka koja je 31. na WTA listi je do osmine finala stigla poslije 90 minuta igre. Tako je Pegula ostvarila petu pobjedu u karijeri protiv teniserki iz Top 10.

Osaka koja je drugi nosilac na turniru u Vječnom gradu je bolje otvorila meč, napravila brejk na startu i povela sa 3:0, ali je Pegula uzvratila i odvela prvi dio igre u taj-brejk.

U njemu je viđeno pet mini brejkova, a Pegula je četiri puta oduzela servis rivalki.

Japanka nije mogla u drugom setu da nametne svoj ritam i uzdigne se poslije izgubljenog taj-brejka, odgovorila je na prvi brejk Pegule, ali je Amerikanka još dva puta oduzela servis Osaki u nastavku i mirno privela meč kraju.

Naredna rivalka Džesiki biće Ekaterina Aleksandrova, kojoj je Dženifer Brejdi predala meč.

Veronika Kudermetova je takođe prošla u osminu finala, pošto je u dva seta izbacila Garciju, a naredna protivnica joj je Ešli Barti. Prva teniserka svijeta izbacila je Švedovu u dva seta.

Elina Svitolina bila je bolja od Anastasije Anisimove 2:6, 3:6, 6:4 i sledi joj meč protiv Garbinje Muguruse. Špankinja je izbacila Bernardu Peru sa 2:1.

Kori Gof eliminisala je Mariju Sakari u tri seta, dok je Karolina Pliškova imala lak posao protiv Anastasije Sevastove u dva seta.

izvor:Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!