[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/10\/29\/dzenan-i-irfan-glasaju-aa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/10\/29\/100x73\/dzenan-i-irfan-glasaju-aa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/10\/29\/dzenan-i-irfan-glasaju-aa.jpg","size":"61.47","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / BiH

Izbori za načelnika općine Stari Grad - Do 11 sati glasalo 9,74 posto građana

Na današnjim prijevremenim izborima za načelnika općine Stari Grad u Sarajevu, do 11.00 sati je na birališta izašlo 9,74 posto građana s pravom glasa, izjavila je Feni predsjednica Općinske izborne komisije Nevzeta Mulalić.

Zasad nema nikakvih sigurnosnih problema, ali ono što je dodatni problem Općinskoj izbornoj komisiji je odustajanje članova biračkih odbora. Danas, u izbornom danu, odustalo je njih šest, a jučer više od deset, kazala je Mulalić.

Ovaj problem se rješava u hodu imenovanjem članova čija imena su na rezervnoj listi, rekla je također predsjednica Općinske izborne komisije.

Prijevremeni izbori za načelnika Općine Stari Grad u Sarajevu održavaju se nakon što je dosadašnji načelnik Ibrahim Hadžibajrić uhapšen ove godine u maju zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela.

Izborni takmaci za novog načelnika su Irfan Čengić iz Socijaldemokratske partije BiH i Dženan Selimbegović iz Stranke demokratske akcije.

Čengić je glasao  na njegovom biračkom mjestu u Osnovnoj školi „Vrhbosna“, a Selimbegović na sarajevskom Ekonomskom fakultetu.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!