[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/24\/indija-protesti-pti.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/24\/100x73\/indija-protesti-pti.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/24\/indija-protesti-pti.jpg","size":"114.18","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Indijska policija suzavcem rastjerala demonstrante u New Delhiju

Indijska policija upotrijebila je danas suzavac i dimne bombe kako bi rastjerala hiljade demonstranata u New Delhiju koji protestiraju zbog novog zakona o državljanstvu, a uoči posjete američkog predsjednika Donalda Trumpa tom gradu.

Posljednja dva mjeseca u New Delhiju, ali i drugim indijskim gradovima,  traju protesti protiv spornog zakona, prenosi Reuters.

Do sukoba je došlo kada se stotinu građana koji podržavaju zakon sukobilo s onima koji su protiv njega i koji su se međusobno gađali kamenicama.

Posljednji sukobi dešavaju se uoči dolaska Trumpa, koji bi u New Delhi trebalo da stigne u toku popodneva.

Zakon o državljanstvu je sporan jer mnogi smatraju da je diskriminatorski prema muslimanima i da administracija indijskog premijera Narendre Modija podriva indijsku sekularnu tradiciju.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!