[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/26\/211125-hadzibajric-dandrzavnosti-podjelahrane.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/26\/100x73\/211125-hadzibajric-dandrzavnosti-podjelahrane.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/26\/211125-hadzibajric-dandrzavnosti-podjelahrane.jpg","size":"86.06","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Hadžibajrić učestvovao u podjeli obroka socijalno ugroženim građanima

U čast Dana državnosti Bosne i Hercegovine Općina Stari Grad Sarajevo sa Udruženjem Pomozi.ba organizirala je juče svečani ručak za korisnike Restorana dobre volje smještenog u Starom Gradu.

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, sekretarka organa državne službe Alma Destanović kao i svi pomoćnici općinskog načelnika i v.d. općinskog pravobranioca volontirali su u ovom udruženju dijeleći obroke korisnicima.

Uz redovne obroke, Općina je korisnicima za ovaj poseban dan obezbijedila poklon pakovanja voća i tortu, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

Hadžibajrić je kazao da Općina Stari Grad ovaj praznik obilježava sa svojim građanima zbog čega je pripremljen raznovrstan program.

- Odlučili smo podijeliti svečane obroke korisnicima ove kuhinje i sa njima podijeliti ovaj praznik. Volio bih kada bismo imali sve manje korisnika ove kuhinje, a to možemo postići ako svi počnomo da se takmičimo u dobru i dobrim projektima, umjesto što svakodnevno svjedočimo raznim aferama - poručio je Hadžibajrić.

Dodao je da je Općina za ovaj praznik za građane pripremila i bogat kulturno-zabavni program sa KUD-om Baščaršija.

- Nakon ove aktivnosti spremili smo i defile KUD-a Baščaršija od Katedrale do Sebilja uz prigodan kulturno-umjetnički program. Svi koji vole BiH moraju stati u njenu odbranu, sve što smo odbranili 92. godine, sada moramo braniti našim znanjem i pameću - naglasio je Hadžibajrić.

Prije deset mjeseci zahvaljujući odličnoj saradnji Općine Stari Grad i Udruženja "Pomozi.ba" otvoren je "Restoran Dobre volje" u starogradskoj ulici Mula Mustafe Bašeskije. Restoran je otvoren s ciljem pomoći socijalno ugroženim kategorijama i svim ljudima koji su u potrebi. 

Udruženje Pomozi.ba za vrlo kratko vrijeme postao je simbol iskrenog pomaganja ugroženim ljudima na području čitave zemlje. Svojom humanom misijom, transparentnošću u raspodjeli donacija socijalno ugroženim kategorijama ova organizacija ušla je u mnoge domove. Uvijek su tu za one kojima je potrebna pomoć. Bilo da je riječ o povratnicima, starim i iznemoglim osobama, samohranim majkama, porodicama bez stalnih primanja, djeci bez roditelja, osobama sa invaliditetom, oboljelima, migrantima, navodi se u saopćenju. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!