[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/14\/bakir-izetbegovic-glas-javnosti.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/14\/100x73\/bakir-izetbegovic-glas-javnosti.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/14\/bakir-izetbegovic-glas-javnosti.jpg","size":"85.61","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Glas javnosti

GLAS JAVNOSTI Šta mislite o izjavi Bakira Izetbegovića o "aferi Asim"

Mnogobrojne su reakcije na izjave Bakira Izetbegovića, lidera Stranke demorkratske akcije za N1 televiziju. Između ostalog i na izjavu vezanu za "aferu Asim" koja je  i jedan od razloga za odluku o neopozivoj ostavci Aljoše Čampare sa mjesta člana Predsjedništva ove stranke. 

Podsjećamo, Izetbegović je za N1 rekao da Sarajlić tokom rata u BiH dvaput ranjen i da je odgovorno napustio sve funkcije osim one u Parlamentu koju mu je dao narod.

''Asim je napravio grešku, nije trebao obećavati stvari koje ne može da uradi, koje ne treba da uradi. Vidio je da je napravio grešku, nakon dvadeset godina bavljenja politikom dao je ostavku na sve, a poziciju u Federalnom parlamentu je dobio od naroda. Asim Sarajlić je dva puta teško ranjen braneći Bosnu i Hercegovinu, izborio je svoje pravo i narod ga je izabrao da bude parlamentarac. Mi mu to nećemo uzeti, nećemo mu uzeti hljeb. Čovjek koji je dva put ranjen za ovu zemlju, ima pravo da zastupa tu zemlju i taj narod, on je to svojim zdravljem izborio. On je ugasio političku karijeru, vrlo odgovorno'', rekao je Izetbegović u Pressingu N1 televizije.

 Čampara u svom pismu navodi sljedeće:

" Najveća političko-koruptivna afera, koja je dobila ime po njenom glavnom akteru „Asim“, i koju je kao takvu okarakterisala šokirana javnost, a ne ja, ni nakon šest mjeseci nije dobila svoj konačni epilog zbog čega sam duboko razočaran, ali i dodatno uvjeren u ovakvu odluku. Još je poraznija činjenica da su akteri ove afere, suprotno razumu i pravu, nagrađeni određenim imenovanjima i pozicijama, a oni koji su, kao izraz društvene i stranačke odgovornosti, prijavili aferu u nastojanju da se locira i u skladu sa procedurom odstrani maligni dio stranačkog organizma, predstavljani kao disedenti i protivnici unutarstranačkih interesa.(....) Davao sam doznanja da je to institucionalna korupcija najvišeg reda, ali sva moja upozorenja i svi moji pozivi da se odustane od takvih nemoralnih odluka zbog kojih SDA gubi autoritet među građanima, su ostali bez rezultata. Svi smo tome svjedočili i svi smo toga bili svjesni u Predsjedništvu stranke, ali se šutilo."

Šta javnost misli o ovome ? Javite se, komentarišite, diskutujte  na redakcija@startbih.info  ili https://www.facebook.com/startbih/

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!