[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/15\/ys.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/15\/100x73\/ys.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/15\/ys.jpg","size":"95.41","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Gasol: Možda je meč protiv Reala moja posljednja utakmica

Sjajni centar predvodiće Barselonu u Blaugrani, koja u finalnoj seriji protiv Reala iz Madrida vodi u 1:0. Trijumf u večerašnjem meču donio bi im 19 titulu u istoriji, a Gasolu bi to bio treći trofej sa katalonskim klubom.

„Mogla bi ovo da bude moja posljedenja utakmica. Mislio sam da ću karijeru završiti mnogo ranije, obzirom na brojne povrede koje sam imao. Možda će ovo da bude najlepši kraj“, rekao je Gasol.

Pau se pridružio Barsi u februaru ove godine. Beležio je 4,6 poena i 2,4 skokova u Evroligi, gde je Barselona u finalu poražena od Efesa. Mnogo zapaženiji učinak je imao u ACB ligi sa 10,3 poena, 4,9 skokova i 1,2 asistencije.

U prvom meču finala u kojem je Barselona napravila brejk u Madridu upisao je osam poena i isto toliko skokova.

„Za mene je on više od saigrača. Za mene je Pau brat. Kada ga vidite kako uživa u utakmici to je neprocenjivo. Drago mi je što je dio tima, došao je u ključnom trenutku za nas“, istakao je Nikola Mirotić.

izvor:Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!