[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/04\/l-f1a57fdaaeb614ab06853f868840003d.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/04\/100x73\/l-f1a57fdaaeb614ab06853f868840003d.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/04\/l-f1a57fdaaeb614ab06853f868840003d.jpg","size":"84.16","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Po programu ruralnog razvoja za neprofitne organizacije u BPK-u dodijeljeno 45.000 KM

Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde na današnjoj sjednici dala je saglasnost Ministarstvu za privredu na odluku o dodjeli novčanih sredstava po "Programu ruralnog razvoja za neprofitne organizacije za 2024. godinu“.

 

Programom su definisane prioritetne destinacije koje se nalaze na lokalitetu Sadbe i Hubjera, finansijska sredstva u iznosu od 45.000 KM izdvojena su za sufinansiranje projektnih aktivnosti neprofitnih organizacija. Po 15.000 KM putem javnog poziva dato je Udruženju za turizam i ruralni razvoj "Sadba Beach“, Udruženju ekološkog turizma "Eko Park“ te Udruženju za promociju i razvoj brdskog biciklizma.

Na ovaj način podržani su projekti čija implementacija ima za cilj adaptaciju turističkih smještajnih kapacitera na lokalitetu Sadbe, uređenje mikrolokaliteta uz rijeku Drinu sa izgradnjom pristaništa za riječna plovila, te organiziranje biciklističke vožnje prirodom.

Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport saglasnost je data za isplatu 17.200 KM Sportskom savezu BPK Goražde na ime pete i šeste od ukupno XII (dvanaest) tranši za 2024. godinu, kao i odluku o isplati VI tranše JP RTV BPK Goražde  d.o.o. za ovu godinu.

Na prijedlog ovog ministarstva, saglasnost je data za potpisivanje ugovora o dodjeli novčanih sredstava JU Sportskom centru Goražde za realizaciju projekata „Nabavka i postavljanje semafora“ u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ u Goraždu, te rekonstrukcija i adaptacija pojednih prostorija u Sportskom centru 1. maj u Goraždu, a zbog iznosa od 80.000 KM koji je odobren za ovu namjenu ugovor sa implementatorom projekata potpisat će premijer BPK Goražde.

Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline dobilo je saglasnost za potpisivanje Ankesa Ugovora o dodjeli finansijskih sredstava Gradu Goražde i JP „6 mart“ za sufinansiranje projekata "zamjene opreme za javnu rasvjetu“ i "Zamjena živinih sijalica sa novom led rasvjetom“ kako bi se udovoljilo zahtjevu za produženje rokova za implementaciju projekata.

Saglasnost ovom ministarstvu data je i za pokretanje postupka javne nabavke za izvođenje radova na rekonstrukciji-sanaciji objekta JU MSŠ „Enver Pozderović“ u Goraždu te sanaciji kantonalnih stanova u ulicama Maršala Tita, Jusufa Duhovića, Ferida Dizdarevića, 43. Drinske brigade u Goraždu te dvije stambene jedinice u naselju Vitkovići.

Na današnjoj sjednici Vlada BPK Goražde dala je saglasnost na Uredbu o osnivanju ureda za sprečavanje i borbu protiv korupcije BPK Goražde, čiji predlagač je Ministarstvo za pravosuđe, upravu i radne odnose.

Kao i svake godine, Vlada BPK podržala je zahtjeve neprofitnih organizacija koji se odnose na dodjelu finansijskih sredstava za odlazak na obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!