[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/08\/xs.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/08\/100x73\/xs.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/08\/xs.jpg","size":"56.01","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Skandal u Srbiji: Nogometni sudij uhapšen zbog dilanja droge

Kasnije se saznalo da je riječ o sucu s liste tamošnje “Lige Istok.”

Policija je u gepeku Opela, u kojem su se prevozili osumnjičeni, pronašla određenu količinu droge. F. T. je uhapšen zajedno sa još jednim licem, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, prenosi Sport Klub Srbija.

Poslije svega, oglasio se Ninoslav Spasić, bivši predsjednik Strukovne organizacije sudija NS Regije istočne Srbije i postavio nekoliko pitanja.

“Kako je moguće da se na listi sudija Srpske lige Istok nalazi narkodiler? Kako je moguće da dotični sudija bude najveća perspektiva regije? Reč je o Filipu Tošiću iz Zaječara, neprestano delegiranom do hapšenja, 3.maja ! Kako je saopšteno, vozio se automobilom u kojem je pronađeno 800 grama droge, pod sumnjom da je istu konzumirao i prodavao djeci u Zaječarskom okrugu“, istaknuo je Ninoslav Spasić u otvorenom pismu.

Nekadašnji reprezentativac, kasnije i šef sudske organizacije istočne regije, dotaknuo se posebno šire lepeze pitanja:

“Kako je isti dostavljao analize na seminarima i prolazio psiho-testove i ljekarske preglede pod uticajem opojnih sredstava? Zato i pitam – tko će poslije svega odgovarati? Očigledno da postoji želja za prikrivanjem događaja, čak i zataškavanju u nogometnoj javnosti! Riječ je o skandalu nesagledivih razmjera, čije posljedice mogu biti posebno opasne. Slučaj je izazvao već uznemirenje i javnosti i u nogometnom svijetu. Pitam javno – tko je umiješan i za koga je dotični radio? Ima li ostavki, opravdanja? Ima li i grama odgovornosti u sudskoj organizaciji i NSS poslije svega?“

izvor:Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!