[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/08\/xc_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/08\/100x73\/xc_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/08\/xc_1.jpg","size":"76.89","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Ancelloti: Moramo biti smireni pred Bayern, u prvoj utakmici bili su bolji od nas

Real Madrid na Santiago Bernabeu sutra igra revanš susret polufinala Lige prvaka protiv minhenskog Bayerna.

“Bayern je je bio bolji od nas u prvoj utakmici”, započeo je Carlo Ancelotti najavu druge utakmice polufinala Lige prvaka. Italijanski strateg svjestan je da njegovi igrači nisu pružili dobru igru u Munchenu, te je objasnio šta treba za prolaz u finale.

“Na defanzivnoj razini u prvoj smo utakmici mogli učiniti puno više. Želimo intenzivnu utakmicu. Blizu smo finala. Prije utakmice dolazi briga i strah. Razmišljanje o još jednom finalu daje vam puno motivacije. Bayern ima igrače s iskustvom u klubu koji jako dobro poznaju karakter ove ekipe, poput Neuera, Müllera, Kimmicha… Ako bude produžetaka, igrat ćemo produžetke.”– rekao je Carlo, te dodao:

“Real Madrid i Bayern slični su klubovi, s velikom tradicijom i historijom u evropskim takmičenjima. Obje ekipe jako dobro rade tranzicije jer imamo kvalitetne i brze igrače. To su dvije najopasnije ekipe u Evropi u tom smislu, ali uz dobru ravnotežu rizikom se može dobro upravljati.”

Govorio je i o igračkom kadru.

“Lunin će igrati sutra. Courtois mora uzeti vremena da dostigne svoju najbolju verziju. Igrao je protiv Cádiza jer je trenirao jako dobro i odigrao izvrsnu utakmicu pokazujući sigurnost i samopouzdanje, ali mora doseći svoju najbolju razinu. Kroos i Modrić? Nisu igrali zajedno, ali mogu. Ne razmišljamo o tome kakva će budućnost biti bez njih jer trenutno su ovdje, puno doprinose i jako smo zadovoljni s njima.”

Slavlje za naslov prvaka još se priprema.

“U subotu smo bili sretni što smo osvojili Ligu, ali morali smo obuzdati radost jer smo se morali pripremiti za ovu utakmicu. Liga je na čekanju i u četvrtak ćemo razmišljati kako ćemo to proslaviti.”

izvor:Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!