[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/08\/lukavacki-sajam-list.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/08\/100x73\/lukavacki-sajam-list.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/08\/lukavacki-sajam-list.jpg","size":"102.00","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

U Lukavcu danas počinje sajam 'List 2024'

U Lukavcu će od 8. do 10. maja biti održan 22. međunarodni sajam turizma i ekologije „List“.  Organizatori su Grad Lukavac i Lukavački sajam.

 

Pokrovitelji su Vlada TK, Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Turistička zajednica TK i Turistička zajednica Grada Lukavac. Zlatni sponzor je Sisecam soda Lukavac.

Kroz ovu manifestaciju do sada se predstavilo više hiljada izlagača iz Srbije, Hrvatske, Italije, Njemačke, Turske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Mađarske i Albanije.

Ovogodišnji izlagači, odnosno suizlagači, dolaze iz BiH, Italije, Slovenije, Turske, Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

Mnogobrojni privredni subjekti, hoteli, turističke zajednice, turističke agencije, udruženja građana, fakulteti, škole, ambasade i ministarstva su kroz ovu manifestaciju predstavila svoj rad, proizvode i usluge širokoj publici. U cilju predstavljanja turističke ponude BiH i zemalja učesnica i ove godine će za posjetioce i izlagače biti organizovan bogat i zanimljiv stručni i zabavni program.

Sajam bi otvorenim trebala proglasiti  federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder.

Ulaz na sajmište i na sve druge događaje u okviru sajamskog programa će biti besplatan, najavili su organizatori. 

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!