[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/19\/xm_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/19\/100x73\/xm_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/19\/xm_1.jpg","size":"54.54","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Marej počeo da trenira

Britanski teniser Endi Marej vratio se treninzima, nakon što je potvrdio da neće biti podvrgnut operaciji skočnog zgloba.

On je danas objavio video snimak na Instagramu na kome se vidi kako trenira na terenu u zatvorenom. Nije navedeno kada će se 36-godišnji teniser vratiti na teren.

Marej je pokidao ligamente lijevog skočnog zgloba tokom takmičenja na Mastersu u Majamiju prošlog mjeseca. On se povrijedio kada je prilazio mreži u završnici meča protiv Čeha Tomaša Mahača, a taj meč izgubio je u tri neizvjesna seta.

Trostruki grend slem šampion rekao je ove nedjelje da je skinuo zaštitnu čizmu, da neće ići na operaciju i da se nada da će ponovo da udara lopticu na terenu.

Marej je početkom godine rekao da ne planira da igra mnogo poslije ovog ljeta, ali da se nada da će moći da nastupi na Olimpijskim igrama u Parizu prije nego što završi karijeru.

Nagovijestio je da želi posljednji put da igra na Rolan Garosu, koji počinje 26. maja u Parizu. Vimbldon, na kome je Marej osvojio dva trofeja, počinje 1. jula, a Olimpijske igre od 26. jula.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!