[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/19\/xu.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/19\/100x73\/xu.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/19\/xu.jpg","size":"132.98","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Vlasnik Utah Jazza kupuje tim u NHL-u

Vlasnici klubova u američko-kanadskoj profesionalnoj ligi u hokeju na ledu NHL odobrili su prodaju dosadašnjih Arizona Coyotesa u Salt Lake City i to već od sljedeće sezone, a novi je vlasnik Ryan Smith kazao kako će u svojoj prvoj godini u novom domu ekipa nositi samo ime Utah, dok će se o nadimku odlučiti u dogledno vrijeme.

Ekipa Arizona Coyotesa posljednje je dvije godine igrala u dvorani Mullett Arena kapaciteta od samo 4,600 mjesta. To je trebalo biti privremeno rješenje dok se ne izgradi nova dvorana, ipak po tom pitanju nije bilo pomaka, a dosadašnji se vlasnik odlučio na prodaju, dok su se kao zainteresirani kupci pojavili supružnici Ryan i Ashley Smith, koji u svom vlasništvu već imaju košarkašku NBA ekipu Utah Jazz te fudbalski MLS tim Real Salt Lake.

Hokejaši Utaha tako će od sljedeće sezone domaće utakmice igrati u Delta Centeru, dvorani koja je dom Utah Jazza od 1991. godine.

Kapacitet Delta Centera za košarkaške utakmice je 18.306 mjesta, a na hokejaške utakmice moći će dolaziti najmanje 12.000 navijača.

Američka savezna država Arizona tako će nakon 28 godina izgubiti ekipu koja se natječe u NHL-u. Naime, 1996. godine su tadašnji Winnipeg Jetsi stigli u Arizonu te su do 2014. godine nastupali pod imenom Phoenix Coyotes da bi u posljednjih 10 godina nosili ime Arizona Coyotes. Tijekom svog tog vremena Coyotesi su se tek 10 puta plasirali u doigravanje, a samo su tri puta uspjeli i ostvariti pobjedu u seriji.

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!